סיור zoom בארץ ישראל

הסיור יוצא מקבוצות הווטסאפ - הצטרפו

מה לשים לך בפיתה?

מתכונים לפעילות הורים וילדים

חפש את המטמון

​מסע חידות ישראלי ברחבי הבית

חפש את המטמון בבית

מסע חידות ישראלי ברחבי הבית

 

מסע חידות שראשיתו בשנות ה-20 בחצר כנרת, וסופו ביום העצמאות ה-72 למדינת ישראל. הדפיסו את הכרטיסיות, החביאו ברחבי הבית, וצאו לדרך!

ערכת המשחק כוללת

  1. 7 כרטיסיות אתרים.

  2. מפה אילמת לטובת מעקב אחר המסע.

  3. שירון ליום העצמאות.​​

היערכות למשחק

  • הכינו מטמון והחביאו בתחנה האחרונה.

  • הדפיסו את ערכת הכרטיסיות המצורפות (על דפי A4).

  • רשמו במקום המיועד בתחתית כל כרטיסיה את מקום מחבוא הכרטיסיה הבאה כך שהכרטיסיות יובילו אחת לשניה לפי סדר האתרים.

  • החביאו את הכרטיסיות בבית.

  • ציידו את הילדים בכלי כתיבה, טלפון נייד ודף מפה אילמת.

אתרים במשחק

  • כנרת (בנושא חלוצים).

  • עתלית (בנושא העפלה).

  • תל אביב (בנושא הכרזת המדינה).

  • ירושלים (בנושא קרבות מלחמת העצמאות).

  • מצפה רמון (בנושא יישוב הנגב).

  • אילת (בנושא שירים ישראלים).

  • הישוב בו אתם מתגוררים (בנושא הכרות עם הישוב שלי) וחשיפת המטמון!

מה לשים לך בפיתה?

פיתות, עראיס וטחינה סגולה בהכנה ביתית

 

איך נוצר הכיס בפיתה?

פיתה היא מאכל מקובל ואהוב באזור הים התיכון. רוב השנים הפיתה היתה מאפה רחב ושטוח, ללא כיס. מה שאנו מכנים פיתה דרוזית או לאפה. הפיתה בגרסה המוכרת לנו הופיעה לראשונה בשנות ה-50 עם התפתחות תעשיית האפייה הישראלית. 

כדי ליצור את הכיס המוכר אופים כדור בצק בתנור בחום גבוה מאוד (400-500 מעלות) למשך דקה. בשל החימום המהיר בטמפרטורה גבוהה, המעטפת החיצונית של הכדור נאפית במהירות ומתקשה, בעוד הנוזלים בכדור מתחממים והופכים לאדי קיטור הכלואים במעטפת הקשה. אדי הקיטור גורמים להתנפחות והתנתקות הדפנות לכדי יצירת הפיתה האהובה. 

היום נכין פיתה ביתית! פיתה עם כיס, לא לאפה! 

 

פיתות בתנור ביתי

מצרכים ל-8-10 פיתות

  • 2 וחצי כוסות קמח

  • כף שמרים יבשים

  • כף סוכר

  • חצי כף מלח

  • כוס מים 

 

הוראות הכנה:

  1. ניצור תערובת מהמצרכים (נערבב לאחר הוספת כל מרכיב: קמח, שמרים, סוכר, מלח, מים).

  2. נלוש את הבצק שנוצר כ-10 דקות.

  3. נתפיח את התערובת במשך שעה.

  4. ניצור כדורים בגודל פינג פונג.

  5. נחמם את התנור על טמפרטורה הכי גבוהה, ונניח את התבנית הפוכה (הצד הקעור פונה מטה).

  6. נשטח את העיגולים לצורה של פיתות (רדדו באופן חלקי כדי לקבל פיתות שמנמנות, רדדו את הכדור כולו לפיתות שטוחות).

  7. נאפה את הפיתות - שלוש דקות לכל צד.

עראיס על המחבת

מצרכים

  • 3 בצלים גדולים

  • חצי קילו בשר טחון

  • תבלינים: קינמון, בהרט ומלח

 

הוראות הכנה:

  1.  נטגן את הבצלים במחבת גריל או מחבת כבדה מברזל.

  2. נוסיף את הבשר למחבת.

  3. נתבל בקינמון, מלח ובהרט.

  4. נטגן מספר דקות ונוריד מהאש (במנגל, הבשר בעראיס מתבשל עם הפיתה. באמצעים ביתיים, עדיף לצלות את הבשר מראש (מעט) כיוון שחום המחבת נמוך יותר).

  5. הכנת הפיתה - נמלא כל פיתה בחופן בשר.

  6. נחזור לצלות את הפיתה הממולאת על המחבת, עד שהפיתה קריספית וחמה.

 

טחינה סגולה

מצרכים

  • כוס טחינה גולמית

  • כוס סלק מבושל (מגורד או טחון)

  • הרבה מיץ לימון 

  • מעט מלח

  • מים קרים עד המרקם הרצוי

 

הוראות הכנה:

ערבבו את המצרכים והרי לכם טחינה סגולה. 

​​​הכינו סלט קצוץ דק, והרי לכם ארוחת מנגל ביתית מושלמת. בתאבון!

המתכונים באדיבות השפית אילאיל שמש ובני משפחתה המהממים. למתכונים נוספים וסדנאות בישול משפחתיות כנסו לדף הפייסבוק של אילאיל: https://www.facebook.com/illill.shemesh

ניתן לקבל את התכנים יישר לנייד! ההודעות נשלחות לקראת חגים וע"י מנהלי הקבוצה בלבד

מעדיפים לקבל את המידע במייל?

לתכנים משתנים מדי חודש - עקבו אחרינו בפייסבוק

 מבית מכון שיטים

מכון שיטים