top of page
Sunrise over the Wheat Field

פיצה שמש מפתיעה

הכינו עם הילדים פיצה שמש - מתכון פשוט ומהנה, התוצאה מרשימה ומתאימה לשולחן החג, והכי חשוב - פיצה מושלמת לחגיגה המשפחתית!

הכנת הבצק

  • ערבבו את החומרים לפי הסדר הרשום.

  • לושו את תערובת במשך 10 דקות (צפו בסרטון לתנועת הלישה).

  • התפיחו שעה (או עד שהבצק יכפיל את נפחו. בקיץ זה יכול לקחת פחות).

  • חלקו לארבעה כדורים. 

  • רדדו כל כדור לפיצה דקה.

 

הכנת הרוטב 
בזמן שהבצק תופח הכינו את הרוטב: טגנו את עגבניות השרי כחצי שעה. לאחר מכן, העבירו לבלנדר וטחנו יחד עם התבלינים והרסק עד לקבלת מרקם חלק. קררו את הרוטב לפני פיזורו על הבצק.
 

יצירת צורת השמש​

  • העבירו את אחד הבצקים המרודדים לתבנית אפייה עליה הונח נייר אפייה.

  • מרחו את הרוטב ופזרו גבינה באופן שווה.

  • פזרו הרבה גבינה בצורת הר במרכז המאפה (אפשר להוסיף לרכז זיתים / תירס).

  • חתכו חור עגול במרכז הבצק השני בעזרת כוס.

  • הניחו את הבצק המרודד עם החור על גבי הפיצה שבתבנית, כאשר הר הגבינה מציץ מהחור.

  • ליצירת הקרניים צרו בבצק חתכים במרחקים שווים (2-3 ס"מ לכיוון פנים השמש). שימו לב לא להגיע עם הסכין למרכז הפיצה (צפו בסרטון להדגמה).

  • גלגלו כל קרן 2-3 פעמים והניחו על התבנית.

  • ניתן להבריש את המאפה בביצה להברקה.

  • אפו את הפיצה בתנור שחומם מראש (200 מעלות).

  • הוציאו את הפיצה מהתנור כשהחלק העליון שחום והגבינה מבעבעת (15 דק' בערך) והרי לכם מאפה מושלם לארוחת החג.

למתכונים נוספים וסדנאות של אילאיל שמש

בקרו בפייסבוק 

אופן ההכנה 

חומרים (לשני מאפים גדולים)

לבצק

4 כוסות קמח

כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

חצי כף מלח

שתי כוסות מים

 

לרוטב 

קילו עגבניות שרי

שום

בזיליקום 

שתי כפות רסק עגבניות

*בסרטון השתמשנו ברוטב פיצה מוכן (500 גרם)

 

גבינה

שקית גבינה צהובה מגורדת (500 גרם)

*ניתן להחליף את ממרח הפיצה בממרחים שונים: פסטו, זעתר, עגבניות וכו' וכן את הגבינה ליצירת מאפים שונים. 

bottom of page