
יוצאים לשטח
קמפינג, טיולים ובישולים

אתרי קמפינג מומלצים
רעיונות לבישולי שטח פשוטים
דגש חשוב: שמרו על מרחק מהאש והקפידו על כללי זהירות סביב המדורה.

לימונדה אישית
מצרכים
- שקיות סנדוויץ' (גדולות)
- לימונים
- סכין
- סוכר
- נענע / עלי תבלין אחרים (שמוצאים במסלול)
- מים
אופן הכנה
חלקו לכל ילד/ה שקית ניילון.
חתכו כל לימון לשני חצאים והכניסו לכל שקית חצי לימון.
מחצו את הלימון בעזרת הידיים.
הוסיפו כפית סוכר ושקשקו את השקית לערבוב התערובת.
הוסיפו לשקית כוס מים ועלי תבלין.
סגרו את השקית בעזרת קשר (שימו לב להוסיף מעט מים כך שהשקית תוכל להקשר),
שקשקו את השקית לערבוב הלימונדה.
חתכו חור בתחתית השקית ושתו לרוויה לימונדה מרעננת.

קרואסון על שיפוד -
מלוח או מתוק
מצרכים
- שיפודים
- גליל בצק עלים פרווה
- גליל נייר כסף
- מילוי מלוח - נקניקיות וקטשופ
- מילוי מתוקים לבחירה - שוקולד למריחה / - קינמון וסוכר / ריבה ואגוזים / חמאת בוטנים
- סכינים
אופן הכנה
הכינו מדורה קטנה (בדומה למדורה לחימום מרשמלו).
פרשו את בצק העלים על משטח נקי וחתכו משולשים לאורכו כך שיווצרו משולשים ארוכים.
למילוי מלוח: מרחו קטשופ על הבצק, שפדו את הנקניקייה, מקמו את הנקניקייה לרוחבה בבסיס המשולש וגלגלו אותה יחד עם הבצק - מהבסיס ועד לקודקוד המשולש.
למילוי מתוק: מרחו על הבצק שכבה שטוחה של המרכיבים שבחרתם. הניחו את השיפוד שוכב על בסיס משולש הבצק וגלגלו את השיפוד יחד עם הבצק.
עטפו את הקרואסון בשתי חתיכות של נייר כסף. שימו לב להשאיר מקום לתפיחת הבצק.
החזיקו את השיפוד מעל המדורה ובשלו בסיבוב עד שהבצק יתפח ויתקשה (כרבע שעה). בתיאבון!

ביצה אינדיאנית
(בישול במדורה / על מנגל)
מצרכים
- תפוחי אדמה גדולים
- ביצים
- מלח ופלפל
- נייר כסף
- כפיות
- תבלינים ותוספות: גבינה צהובה / עירית / אורגנו / אחר
- קיסמים / מקלות רוזמרין לייצוב (לא חובה)
- חוט ברזל (לא חובה)
אופן הכנה
חתכו את ראש תפו"א בחלקו העליון (שמרו את החלק הקטן שחתכתם בצד).
רוקנו את תפו"א בעזרת כף או כפית (הקפידו להשאיר דפנות בעובי ס"מ).
שברו ביצה ושפכו אותה בחור שנוצר בתפו"א.
תבלו במלח, פלפל ותוספות נוספות.
סגרו את תפו"א באמצעות החלק הקטן וייצבו אותו בעזרת מקלות רוזמרין / קיסמים. עטפו בצורה הדוקה בשתי שכבות נייר כסף.
השחילו את תפוחי האדמה על חוט ברזל לשרשרת או הכניסו אותם לגחלי המדורה (לא למדורה בוערת).
אפו על הגחלים כחצי שעה. בתיאבון!