מבית מכון שיטים

מכון שיטים

שבועות הוא חג הלחם?

לא על הגבינה לבדה!

כולנו גדלנו בידיעה ששבועות הוא חג החלב, אבל זהו, זו לא האמת המלאה.

בעצם, הכוכבת האמיתית של חג השבועות היא החיטה!

 

לקראת חג השבועות קוצרים את יבולי החיטה בארץ. בעבר, האיכרים עלו לירושלים כשבידם לחם מיוחד שהכינו משיבולי החיטה הראשונות שנקצרו, לחם הביכורים! 
מה דעתכם לחגוג את שבועות באפיית לחם ישראלי מיוחד עם הילדים (וגם לפנק את עצמכם על הדרך במעט סיבים תזונתיים לדיאטה)?

כשתקראו את המתכונים תבחינו שישנם זמני המתנה להתפחה. הזדמנות טובה לדבר עם הילדים על המשמעות של השקעה בתהליך לעומת קבלת דבר מן המוכן; על הכיף שבאכילת מאכל שיצרנו בעצמנו לעומת כזה שרכשנו; ועל הסיפורים שמאחורי הגידולים בהם מתייחדת ארצנו.

ביקשנו מהאופה ברק וייס, ממאפיית 'שאור הבקעה' להכין לנו מתכונים מיוחדים לחג שבועות. ברק גם פינק אותנו בטיפים טובים ללישה ואפייה ששמורים לאופים מקצועיים. ממליצים לכם לעקוב באדיקות אחר הוראותיו.